För mig handlar Viktväktarna om allt är ok.. Och lagom är bäst. I söndags blev det den typen av motion. 
Och den bästa motionen är den som blir av. Hur många av er har inte ett gymkort i byrålådan som ni betalar på men aldrig använder? Hur många har inte jättefina träningskläder hemma längst in i garderoben?? Jag har varit där... 
I perioder har jag varit jätteduktig och sen tappat allt. Just nu är jag i en down period. Jag erkänner. Det är trögt. Jag får anstränga mig för att komma iväg. Det tar emot så är det. 
Det är likadant då man ska börja träna... Man har en miljon olika skäl för att slippa. 
Mitt tips är att börja sakta. Varje gång ska vara ett lyckande. 
Jämför bara med er själva, ingen annan. 
 Ett bra hjälpmedel att börja med är en stegräknare. Ha på den under en vecka och se hur mycket ni rör er till vardags. Är det 3000 steg? Tro inte att ni kommer hålla fast vid 10000 varje dag. Kommer garanterat misslyckas. Börja med 5000. Du ökar rejält och det är ändå på en nivå du klarar. Därifrån ökar man tills det känns ok. 
Sen får man inte vara för snäll mot sig själv heller. Man måste våga utmana sig lite, annars kommer inget hända. Det jag menar är att man hela tiden måste utgå från där man själv står just nu. 
Kommer skriva mer om det i ett annat inlägg. 

Hur som helst. Jag fick en fantastisk promenad med dotterns hund som jag lånade ett dygn. Älskar verkligen att vara ute och leka med detta charmtroll och det bästa är... Man märker inte hur mycket man rör sig. 

Då var jag igång på riktigt igen. Känns helt ok trots att jag saknade de där 2 kg minus som man kan få första veckan. Får väl vara nöjd med mina 0,9 kg trots allt. 
Jag väger inte lika mycket över nu som då jag började förra året. 
Då jag bestämde mig på riktigt vägde jag nästan 100 kg. 98 för att vara helt korrekt. 
Gick ner lite på egen hand, Egentligen är det mycket lättare då man väger så mycket. Lyckades tappa ner till 94,5 och sen var det viktväktarna som gällde. 
Varför föll valet på just viktväktarna för mig då? 
Jag har verkligen testat precis allt. Inget har fungerat på mig. 
Jag vill ha en metod där jag får äta precis allt. För mig fungerar det inte då det är lätt att fuska utan allt måste vara tillåtet. 
Vet att många har ifrågasatt detta lite. Hur kan det vara ok att äta godis och ändå banta??? Först vill jag klargöra en sak. Vi viktväktare bantar inte. Vi går en utbildning där vi lär oss en livstilsförändring.
Går du tillbaka till de gamla går man upp allt igen. Så enkelt är det. Det gäller precis alla dieter som finns ute. Vi håller på att lära oss en balans i livet. 
Ingenting är förbjudet. Så är det också. Tänk alla konstiga dieter där man bara ska äta så eller så. Den tiden är förbjudet att äta och ät mer av det. Hur tråkigt är inte det??? Det blir begränsningar i ens liv. Man får tacka nej till fester, sociala sammankomster,  events mm. Eller så får man strunta i att följa dieten just då. 
Vi som viktväktare behöver aldrig tänka så. Här äter vi och njuter av varenda tugga som stoppar i oss. iaf är tanken så, och det är det vi ska lära oss. 
Hur är detta möjligt??? 
Jo vi lär oss att priotera samt planera. Det är hemligheten. 
Går vi på fest och har fikagäster 7 dagar i veckan och varje gång bjuder på 7 sorters kakor eller feta middagar kommer vi aldrig lyckats. men planerar  vi in och äter 1 sak som vi valt ut kommer det fungera. Jag lovar. Och den saken kommer smaka så mycket godare än de där andra 7 ni åt förut. Vet inte hur många gånger jag tänkte då jag precis ätit en god middag med efterrätt på restaurang: Här sitter jag och bantar!! Ni fattar.. En helt fantastisk känsla. 
Under 2015 har viktväktarna haft sin slogan Mitt viktväktarna. Precis det körde jag under 2014. Det är ju så programmet är utformat med pro points. Ät det du vill och mår bra utav. Jag hade protein fokus. Tränade en del styrketräning då och det hade inte fungerat med godis istället för mat. Så enkelt är det. Åt jag bra, blev resultatet så mycket bättre. Åt jag mer protein framför kolhydrater eller fett mådde jag bättre efteråt. Så varför äta det andra? 
Jag kommer skriva mer om detta i andra inlägg. 
Nu är jag bara glad över att det vänt för mig och att jag börjar ta tillbaka kontrollen igen. 
 
 

Välkomna hit

Publicerat i: Personligt
 
Tänkte presentera mig, och berätta lite om syftet med bloggen, Under 2014 gick jag gick ner 27 kilo med hjälp av viktväktarna. Höll det väldigt bra, ett bra tag sen började jag njuta lite för mycket av livets goda. 
Kilona började smyga på mig igen, och jag ville ta tag i det innan det blev för mycket igen. 
För en vecka sen skaffade jag viktväktarappen igen och satte igång igen. 
76 kilo stod vågen på då och i morgon är det invägning igen.
 
Där var lite bakgrund, och nu ska jag se framåt. Döpte bloggen till 4 månader, men hade tänkt 12 veckor först. Varför? Under de närmaste 4 månaderna ska jag ta tag i det som inte blev så bra. Lära mig leva med viktväktarna, och hitta tillbaka till det jag hade under förra året. 
 
Kommer blanda friskt med mat och dryck, träning, mental pepping och tankar runt mitt viktväktarna. 
Diskuterar gärna, men här håller vi en god ton och jag hoppas på att det ska bli ett avlappnat ställe att kika in på om man är intresserad av att förändra. 
 
Hur tänker ni andra om detta med sunda vanor oavsett vad det handlar om? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg